Thuiswedstrijden


Wij spelen onze thuiswedstrijden in De Laar-West aan de Brabantweg 115 in Arnhem. Er is een kantine aanwezig waar we gebruik van kunnen maken. We spelen er onze thuiswedstrijden tegelijk met een aantal teams van Elst, waarin deels ook Ellaar-spelers zitten. Er is iemand van Ellaar of van Elst aanwezig als zaalwacht (tenminste één persoon), die aanspreekpunt is voor de teams. Als (in het begin) bijvoorbeeld onduidelijkheid is over het opbouwen en opruimen van de zaal, kun je deze persoon aanspreken. De spelers moeten een paar dingen zelf regelen en uitvoeren. Eén daarvan is het opbouwen van de velden. Hiervoor heeft er telkens één seniorenteam zaaldienst (zie bijgaand schema)

 

Eén jeugdteam heeft ook dienst.

 

· Voordat de wedstrijd begint, moeten op het wedstrijdformulier alle partijen ingevuld zijn. Goed nakijken of de partijen kloppen zoals ze ingevuld zijn en eventueel aanpassen door zowel uit- als thuisteam. Officieel moet dit onafhankelijk van elkaar gebeuren. Dat betekent dat je aan de captain van de tegenstander het formulier geeft en deze kijkt of aan hun kant de partijen kloppen en doet eventuele wijzigingen. Datzelfde doe je voor je eigen team op het andere formulier. Als de tegenstander het formulier (al dan niet aangepast) teruggeeft, worden eventuele wijzigingen op beide formulieren doorgevoerd. Pas dan kan de eerste partij beginnen.

· De spelers van het team dat thuis speelt, tellen in principe de partijen. De uitslagen worden ingevuld op het wedstrijdformulier (in tweevoud).

· De thuisvereniging is verantwoordelijk voor het correct ingevuld zijn van het formulier (let dus op dat de standen kloppen, bondsnummers bekend zijn e.d.). Officieel moet je naar de spelerspassen van alle spelers vragen en deze bekijken. Zo kun je ook zien als er iets niet klopt met een bondsnummer bijvoorbeeld. Dit is vooral handig als de tegenstanders geen opstelling vooraf hebben ingevuld of met een invaller komen die niet is ingevuld. Zo voorkom je dat wij problemen krijgen omdat een speler bijvoorbeeld nog helemaal niet was aangemeld bij de bond!

· Ouders/toeschouwers kunnen koffie of iets fris in de kantine kopen. Ouders en andere toeschouwers wordt verzocht zoveel mogelijk op de tribune te zitten en niet in de zaal te lopen, omdat de ruimtes naast de banen erg krap zijn.

· Na afloop van de wedstrijd biedt het thuisteam de uitspelers iets te drinken en iets lekkers aan.

· Het wedstrijdformulier dient door zowel uit- als thuisclub ondertekend te worden. Eén exemplaar gaat mee met de uitclub, het andere is voor onszelf en wordt gebruikt om de uitslag in het competitieprogramma in te voeren.

· De uitslagen van de gespeelde wedstrijden worden ingevoerd door Paul of Mike. Mochten Paul en Mike niet in de zaal aanwezig zijn, willen de teamcaptains van de teams het wedstrijdformulier in scannen/foto maken en diezelfde middag nog naar onderstaande mailadres sturen?

 

De uitslagen moeten voor 20.00 uur ingevoerd worden door Paul of Mike.

 

Mail: mikemientjes8@hotmail.com of paulselman@hotmail.nl